У льодах Гренландії після обвалення підземного озера знайдено "примарну рукавицю": звідки вона тут

73
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

13 років тому вчені були приголомшені, коли вперше помітили на супутникових знімках примарну фігуру, що раптово з’явилася.
13 років тому вчені були приголомшені, коли вперше помітили на супутникових знімках примарну фігуру, що раптово з’явилася.
Ця історія почалася 2011 року, коли на супутникових знімках Гренландії вперше несподівано з’явилася примарна западина, відома як «рукавиця». Її помітили на поверхні крижаного покриву і вченим потрібен був час, щоб зрозуміти, що це таке, пише Live Science.
Пізніше науковці виявили, що дивна примарна структура була створена западиною на вкритій снігом поверхні — вона утворилася через безпрецедентне обвалення підземного озера, розташованого прямо під «рукавицею».
У Фокус. Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!
Ляпкоподібний привид, що має вигляд безформної фігури, яка махає в космос, було помічено в крижаній шапці Фладе Ісблінк — її площа становить близько 8 550 квадратних кілометрів, а розташована вона на північному узбережжі Гренландії глибоко під Полярним колом.

Continue reading...