ЗСУ просунулися в Курській області, біля Торецька та Покровська: карти ISW

57
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські воїни просунулися в Курській області та в Донецькій області, зокрема поблизу Торецька та Покровська. Разом з тим фіксується просування росі.
Українські воїни просунулися в Курській області та в Донецькій області, зокрема поблизу Торецька та Покровська. Разом з тим фіксується просування російських окупантів біля Кремінної та Сіверська.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на новий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).Операція ЗСУ в Росії
Українські війська нещодавно просунулися на південний схід від Коренево в межах головного «українського плацдарму» в Курській області.
Геолокаційні кадри від 24 жовтня показують, що ЗСУ просунулися вздовж річки Снагость на північ від Дарьїно та, ймовірно, утримують позиції в Дарьїно і Миколаєво-Даріно (обидві на південний схід від Коренево), йдеться у звіті.
Російський «воєнкор» стверджував, що війська РФ начебто просунулися в районі між Шептуківкою та Хитровкою, та на захід від Толстого Лугу у напрямку Зеленого Шляху. Однак в ISW не знайшли підтвердження цієї заяви.
Російські блогери розповідали, що путінські війська контролюють західну половину Новоіванівки (на південний схід від Коренево), а ЗСУ діють на східній околиці населеного пункту.
Російські джерела, включно з Міноборони РФ, стверджували, що українські війська атакували на південний схід від Кореневого поблизу Дарьїно, Обухівки, Нижнього Клину, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки та на південь від Суджі поблизу Плехового.Схід України. Операція РФ №1 — Харківська область
24 жовтня російські загарбники продовжили наступальні операції на півночі Харківської області, але просування не мали.
Війська РФ атакували поблизу Вовчанська, Стариці та Тихого 23 і 24 жовтня.
24 жовтня російські «воєнкори» заявили, що українські війська атакували поблизу н.п. Гатище (на північний захід від Вовчанська).
Речник бригади ЗСУ, яка діє на Харківському напрямку, 24 жовтня заявив, що російські окупанти створили тут якісні фортифікаційні споруди, глибоко заглиблені в землю, викопавши «багатоярусні ями».
Прес-секретар бригади ЗСУ повідомив, що відсутність листя зробить активність на полі бою більш помітною, що ускладнить захист територій.Операція РФ №2 — Луганська область
Російські окупанти нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної. На геолокаційних кадрах від 24 жовтня видно російський триколор у центрі Новосадового, що може свідчити про те, що війська РФ захопили селище, йдеться у звіті.
У Міноборони РФ 22 жовтня заявили про захоплення н.п. Новосадове.
Російський «воєнкор» стверджував, що захоплення Новосадового дозволяє путінським військам розпочати нові наступальні операції на лівому березі річки Жеребець, і стверджував, що війська РФ також нещодавно начебто відкинули ЗСУ з Невського.
Крім того, російські блогери також стверджували, що війська РФ зміцнили позиції в Кругляківці та просунулися далі на схід від Новосадового, на захід від Кислівки і на південь від Макіївки. Проте в ISW не знайшли підтвердження.
Російські загарбники продовжували наступати в районі Голубівки, біля Піщаного, Кругляківки, Степової Новоселівки, Лозової, Вишневого, Греківки, Новомихайлівки, Дружелюбівки, Катеринівки, Твердохлібового, Тернів, Торського, Зарічного та біля Серебрянки.Операція РФ №3 — Донецька область
Російські окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Сіверська. Геолокаційні кадри від 24 жовтня показують, що війська РФ просунулися вздовж залізничної лінії на південний схід від Виїмки.

Continue reading...