Без вихідних 8 березня, 2 і 9 травня. З'явилася нова редакція законопроекту про державні свята

370
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович повідомив про завершення громадського обговорення…
Директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович повідомив про завершення громадського обговорення законопроекту Про державні та інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні та опублікування його нової редакції.
У новій редакції документу з’явилася нова категорія — Міжнародні дні, куди включені, серед інших 8 березня – День боротьби за права жінок, який буде святковим, але не вихідним, та 1 травня – День праці, який буде вихідним, повідомив В’ятрович на своїй сторінці у Facebook .
Крім того, знято пропозицію запровадити державні свята, які є вихідними днями, 9 березня та (Шевченківський день) та у другу п’ятницю вересня (День сім’ї), оскільки українці її не підтримали.
Крім того, до законопроекту включено традиційне свято — День Святої Трійці, а також понеділки після Великодня та Трійці залишаться вихідними днями. Крім того, вихідний переноситься на понеділок, якщо на вихідний випадає Різдво за юліанським календарем (7 січня). Решту н еробочих святкових днів пропонується не переносити на понеділок, якщо вони припадають на вихідні.
День Державного Прапора (не є вихідним днем) пропонується відзначати 4 вересня, оскільки в цей день підняли синьо-жовтий прапор над будівлею Верховної Ради України у 1991 році.

Continue reading...