ЗСУ прийняло на озброєння ракетний комплекс, аналог «Javelin

281
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

ПРК «Корсар» прийнятий на озброєння української армії; дальність враження — 2,5 км; для нього розроблено дві керовані ракети; наведення здійснюється за допомогою лазерного променю.
ПРК «Корсар» прийнятий на озброєння української армії; дальність враження — 2,5 км; для нього розроблено дві керовані ракети; наведення здійснюється за допомогою лазерного променю. Збройні сили України, відповідно до наказу Міноборони, прийняли на озброєння легкий переносний раетний комплекс «Корсар», розроблений у ДП «Державне київське конструкторське бюро «Луч», повідомляють
в держконцерні «Укроборонпром».
Крім, того КБ вже поставило до ЗСУ більше 50 ракет до цього ракетного комплексу.
ПРК «Корсар» дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin) , а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променю. При цьому, наведення проходить у низько енергетичному рівні випромінювання в цілях скритності каналу управління.
Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь «з плеча» без застосування додаткових пристроїв.

Continue reading...