Єврокомісія не підтримає російський проект будівництва "Північного потоку-2"

319
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Європейська комісія не підтримує російський проект будівництва «Північного потоку-2», який передбачає прокладання газопроводу через Балтійське море. Про це повідомив гендиректор Генерального Директорату з питань енергетики Європейської комісії Домінік Рісторі під час прес-конференції у Києві, передає «РБК-Україна».
Європейська комісія не підтримує російський проект будівництва «Північного потоку-2″, який передбачає прокладання газопроводу через Балтійське море. Про це повідомив гендиректор Генерального Директорату з питань енергетики Європейської комісії Домінік Рісторі під час прес-конференції у Києві, передає » РБК-Україна «.
«Наша позиція абсолютно чітка. Ми вважаємо, що «Північний потік-2″ не сприяє диверсифікації маршрутів постачання газу. Відповідно, якщо його буде побудовано, то він не буде підтриманий з боку Єврокомісії та Європарламенту. Якщо він буде побудований, то він буде порушувати принципи закладені до Європейського законодаства. Зокрема, принципи прозорості, недискримінаційності», — заявив Рісторі.
Він наголосив, що Єврокомісія має два бачення щодо способів протидії реалізації проекту «Північного потоку-2», одним з яких є внесенення змін до Газової директиви ЄС.

Continue reading...