Home Ukraine Україна — українською Естонія найбільше допомагає Україні в перерахунку на душу населення – Порошенко

Естонія найбільше допомагає Україні в перерахунку на душу населення – Порошенко

403
0
SHARE

NewsHubПрезидент подякував естонському лідеру за потужну підтримку в багатьох питаннях
Президент України Петро Порошенко, який прибув сьогодні до Естонії, наголосив на важливості того, що цей візит відбувається в перші місяці перебування президента цієї країни Керсті Кальюлайд на посаді. За його словами, це символізує ту увагу, той пріоритет, який Естонія надає відносинам з Україною.
“Естонія сьогодні – це країна, яка найбільше допомагає Україні в перерахунку на душу населення. Вдячний за 40 українських військовослужбовців, які пройшли реабілітацію в найкращих медичних установах Естонії. Це також та форма підтримки, яку ми дуже цінуємо”, – сказав Порошенко.
Президент зазначив, що тверда позиція Естонії разом з ЄС про підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, позиція про невизнання незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації, позиція рішучого засудження агресії РФ проти України, яка відбувається на Донбасі, – це ті позиції, за які Київ дуже вдячний, і які зміцнюють стратегічний альянс двох країн.
Глава Української держави також подякував Естонії за співпрацю в сфері безпеки, в тому числі і в форматі НАТО, за участь Естонії в трастовому фонді НАТО, за співпрацю в питаннях кібербезпеки, допомога в налагодженні електронного управління.

Continue reading...