Home Ukraine Україна — українською Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН – МЗС

Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН – МЗС

471
0
SHARE

NewsHubУ понеділок, 16 січня, Київ подав позов проти Росії до Міжнародного суду ООН, повідомляє прес-служба МЗС України.
Зокрема, Київ подав позов з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації, які є наслідком її незаконною агресії проти України.
Позов поданий в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Як зазначив глава МЗС України Павло Клімкін, українська сторона намагалася врегулювати існуючі суперечки шляхом переговорів протягом більше двох років, “але Росія не бажає припинити свої порушення міжнародного права”.
“В рамках незаконної агресії в Україні, Росія нехтує основними правами людини, якими наділений кожен громадянин України”, – заявив міністр.
В окремій заяві МЗС підкреслюється, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України”.

Continue reading...