Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН – МЗС

474
0
SHARE

NewsHubУ понеділок, 16 січня, Київ подав позов проти Росії до Міжнародного суду ООН, повідомляє прес-служба МЗС України.
Зокрема, Київ подав позов з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації, які є наслідком її незаконною агресії проти України.
Позов поданий в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Як зазначив глава МЗС України Павло Клімкін, українська сторона намагалася врегулювати існуючі суперечки шляхом переговорів протягом більше двох років, « але Росія не бажає припинити свої порушення міжнародного права ».
« В рамках незаконної агресії в Україні, Росія нехтує основними правами людини, якими наділений кожен громадянин України », – заявив міністр.
В окремій заяві МЗС підкреслюється, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України ».

Continue reading...