Home Ukraine Україна — українською Звільнено чиновника Укрзалізниці, якого викрали минулого літа

Звільнено чиновника Укрзалізниці, якого викрали минулого літа

371
0
SHARE

Поліція Київської області звільнила Валерія Людмірського, якого викрадачі вісім місяців утримували в заручниках заради викупу 10 млн євро
Поліція Київської області звільнила Валерія Людмірського, якого викрадачі вісім місяців утримували в заручниках заради викупу 10 млн євро. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.
“В результаті багатомісячної складної і кропіткої оперативно-розшукової роботи поліція Київської області провела блискучу операцію і звільнила Валерія Людмірського, викраденого 18 липня 2016 року. Двоє фігурантів справи затримані, тайник-бункер для заручників встановлено, вилучено зброю та вибухівку. Проводяться заходи щодо розшуку та затримання організатора та замовника злочину”, – написав Аваков.
Аваков розповів, що начальник департаменту електропостачання Укрзалізниці Валерій Людмірський був викрадений під час прогулянки з собакою ввечері 18 липня 2016 року. Зловмисники застрелили собаку і, погрожуючи зброєю, змусили потерпілого сісти в їх автомобіль. Пізніше викрадачі вступили в контакт з сім’єю з вимогою викупу в 10 млн євро.
За словами міністра, вісім місяців правоохоронці проводили голосне і неголосне відпрацювання цього злочину, встановлювали коло осіб, які могли бути причетні і місце, де міг утримуватися викрадений.
“Вчора вночі в приватному будинку в селі Фастівець Київської області правоохоронці виявили підвальний тайник-бункер, що складається з двох камер, обладнаний вентиляцією, освітленням, водопостачанням і каналізацією, броньованими дверима і постійним відеоспостереженням – приміщення явно спеціально готувалося для тривалого утримання заручників.

Continue reading...