Home Ukraine Україна — українською У Мінську Україна зажадала скасувати рішення про псевдодокументи

У Мінську Україна зажадала скасувати рішення про псевдодокументи

390
0
SHARE

На зустрічі представники України підкреслили, що визнання так званих паспортів ОРДЛО – це порушення мінських договренностей
Сьогодні на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську Україна зажадала від представників РФ і ОРДЛО скасування всіх рішень про визнання псевдодокументів і рейдерське захоплення української власності в окупованому Донбасі. Про це у себе в Facebook повідомила прес-секретар представника України в мінському процесі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
“Україна чітко зафіксувала: указ президента РФ про визнання на території Росії документів, виданих нелегітимними владою ОРДЛО, рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу і квазіуказ т. зв. ДНР про псевдокордон однозначно читаються світовою спільнотою і Україною як порушення мінських домовленостей, і веде до їх зриву. Ми зажадали відповіді щодо скасування рішень з цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій в рамках мінського процесу”, – зазначила Оліфер.
За її словами, це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і в рамках тристоронньої контактної групи.
“У Донбасі тривають обстріли, порушення режиму тиші з боку ОРДЛО мають систематичний характер.

Continue reading...