Home Ukraine Україна — українською УПЦ святкує 25 років Собору, який зберіг Церкву (відео)

УПЦ святкує 25 років Собору, який зберіг Церкву (відео)

112
0
SHARE

православ`я від 28 травня
Українська Православна Церква є самостійною і абсолютно незалежною у своєму управлінні та устрої.
Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) , коментуючи урочистості з нагоди 25-ої річниці проведення Харківського Архієрейського Собору, що відбуваються цими днями.
Зокрема, на Соборі 1992-го року було підтверджено розвиток Церкви на основі канонічності і соборності.
«Цей Собор підтвердив єдність зі Вселенським Православ’ ям, захистив принципи соборності Церкви, заклав непорушний фундамент для звершення Церквою своєї спасительної місії на теренах України», – сказав керуючий справами УПЦ.
Митрополит Антоній нагадав, що під час засідання Харківського Собору у 1992-му році було обрано Предстоятеля Української Православної Церкви – Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) , який впродовж 22-х років очолював Церкву.
«Ці роки стали часом небувалого відродження українського Православ’ я. Відбулися суттєві якісні зміни у духовному житті. З 1992 по 2014 роки кількість парафій збільшилася з 5,5 тисяч – до 12,5 тисяч; кількість монастирів зросла з 32 – до 228; кількість духовних шкіл з 4 – до 17. Утворені кілька десятків синодальних відділів, що координують усі сфери церковного життя. Фактично з нуля було налагоджено місіонерську та соціальну роботу Церкви», – розповів владика Антоній.

Continue reading...