Home Ukraine Україна — українською Зі столичної ТЕЦ-6 повністю зняли обмеження на отримання газу, скоро може з'явитися...

Зі столичної ТЕЦ-6 повністю зняли обмеження на отримання газу, скоро може з'явитися гаряча вода

223
0
SHARE

Транспортування газу до ТЕЦ припинили через великі борги.
ПАТ “Укртрансгаз” зняло обмеження на транспортування газу до столичної ТЕЦ-6, які ввели наприкінці травня через систематичну несплату за послуги транспортування газу та накопичення боргів.
Про це повідомили у Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, передає УНІАН .
Наразі філія УМГ “Київтрансгаз” здійснила усі необхідні роботи з підготовки до відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 у повному обсязі та очікує підтвердження від ПАТ “Київгаз” та споживача про готовність приймати природний газ.
“Зважаючи на негативні соціальні наслідки обмеження подачі газу на зазначену ТЕЦ та прагнучи не допустити розбалансу в енергосистемі Києва та області, “Укртрансгаз” погодився поновити газопостачання, хоча із 61 млн грн боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії на даний момент до “Укртрансгазу” надійшло лише 20 млн грн. Загальна заборгованість ПАТ “Київенерго” перед “Укртрансгазом” за послуги транспортування становить близько 330 млн грн. Це майже половина заборгованості усіх виробників теплової енергії України перед “Укртрансгазом”, – йдеться у повідомленні.

Continue reading...