Зі столичної ТЕЦ-6 повністю зняли обмеження на отримання газу, скоро може з'явитися гаряча вода

234
0
SHARE

Транспортування газу до ТЕЦ припинили через великі борги.
ПАТ « Укртрансгаз » зняло обмеження на транспортування газу до столичної ТЕЦ-6, які ввели наприкінці травня через систематичну несплату за послуги транспортування газу та накопичення боргів.
Про це повідомили у Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії « Нафтогаз України », передає УНІАН .
Наразі філія УМГ « Київтрансгаз » здійснила усі необхідні роботи з підготовки до відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 у повному обсязі та очікує підтвердження від ПАТ « Київгаз » та споживача про готовність приймати природний газ.
« Зважаючи на негативні соціальні наслідки обмеження подачі газу на зазначену ТЕЦ та прагнучи не допустити розбалансу в енергосистемі Києва та області, « Укртрансгаз » погодився поновити газопостачання, хоча із 61 млн грн боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії на даний момент до « Укртрансгазу » надійшло лише 20 млн грн. Загальна заборгованість ПАТ « Київенерго » перед « Укртрансгазом » за послуги транспортування становить близько 330 млн грн. Це майже половина заборгованості усіх виробників теплової енергії України перед « Укртрансгазом », – йдеться у повідомленні.

Continue reading...