Bellingcat показав нове фото "Бука", який збив MH17

267
0
SHARE

Bellingcat опублікував нову фотографію « Бука », який збив над Донбасом літак рейсу MH17 17 липня 2014 року. Знімок зроблений до катастрофи і…
Bellingcat опублікував нову фотографію « Бука », який збив над Донбасом літак рейсу MH17 17 липня 2014 року. Знімок зроблений до катастрофи і підтверджує, що « Бук » приписаний до російської 53-й зенітно-ракетній бригаді під номером 332, повідомляє Bellingcat. « За наводкою користувача Твіттера @ Sl0zhny команді Bellingcat вдалося виявити « відсутню ланку » – фотографію, на якій видно маркування негабаритного вантажу на « Буці 332 », зняту до його транспортування в колоні в червні 2014 року. На фотографії, знятої російським механіком, ймовірно, навесні 2013 року, видно « Бук 332 » з тими ж білими транспортними маркуванням, що було видно на ньому в Україні незадовго до і незабаром після збиття MH17. Ця фотографія « Бука 332″, на якій повністю видно бортовий номер, а також маркування негабаритного вантажу, – остання з частини зйомки з виявлених нами, знятих до його транспортування в колоні в червні 2014 року, коли друга цифра бортового номера була вже зафарбована », – повідомили в Bellingcat.
Білі цифри, маркування центру мас і негабаритного вантажу на цій фотографії знаходяться в тих же місцях, що і на фотографіях і відео з  » Буком 332 « , знятих в Росії в червні 2014 року і в Україні в липні 2014 року, зазначають фахівці .
Порівняння маркувань на одній і тій же стороні Бука 332 з липня 2012 року по 2014 рік. Деякі знімки, зроблені під кутом, в наведеному порівнянні були розгорнуті, щоб вирівняти розміри маркувань. Через параллакс позначки на білому бічному щитку гусениці виглядають та, ніби знаходяться в різних місцях, хоча в дійсності це одне і те ж місце
Фахівці встановили, що фотографія механіка була знята в парку техніки бригади, що можна встановити по ще одній фотографії, знятої там же і завантаженої курсантом в серпні 2014 року.

Continue reading...