Bellingcat показав нове фото "Бука", який збив MH17

261
0
TEILEN

Bellingcat опублікував нову фотографію „Бука“, який збив над Донбасом літак рейсу MH17 17 липня 2014 року. Знімок зроблений до катастрофи і…
Bellingcat опублікував нову фотографію „Бука“, який збив над Донбасом літак рейсу MH17 17 липня 2014 року. Знімок зроблений до катастрофи і підтверджує, що „Бук“ приписаний до російської 53-й зенітно-ракетній бригаді під номером 332, повідомляє Bellingcat. „За наводкою користувача Твіттера @ Sl0zhny команді Bellingcat вдалося виявити „відсутню ланку“ – фотографію, на якій видно маркування негабаритного вантажу на „Буці 332“, зняту до його транспортування в колоні в червні 2014 року. На фотографії, знятої російським механіком, ймовірно, навесні 2013 року, видно „Бук 332“ з тими ж білими транспортними маркуванням, що було видно на ньому в Україні незадовго до і незабаром після збиття MH17. Ця фотографія „Бука 332″, на якій повністю видно бортовий номер, а також маркування негабаритного вантажу, – остання з частини зйомки з виявлених нами, знятих до його транспортування в колоні в червні 2014 року, коли друга цифра бортового номера була вже зафарбована“, – повідомили в Bellingcat.
Білі цифри, маркування центру мас і негабаритного вантажу на цій фотографії знаходяться в тих же місцях, що і на фотографіях і відео з “ Буком 332 „, знятих в Росії в червні 2014 року і в Україні в липні 2014 року, зазначають фахівці .
Порівняння маркувань на одній і тій же стороні Бука 332 з липня 2012 року по 2014 рік. Деякі знімки, зроблені під кутом, в наведеному порівнянні були розгорнуті, щоб вирівняти розміри маркувань. Через параллакс позначки на білому бічному щитку гусениці виглядають та, ніби знаходяться в різних місцях, хоча в дійсності це одне і те ж місце
Фахівці встановили, що фотографія механіка була знята в парку техніки бригади, що можна встановити по ще одній фотографії, знятої там же і завантаженої курсантом в серпні 2014 року.

Continue reading...