Home Ukraine Україна — українською Росія закрила повітряний простір менш ніж за добу до катастрофи MH17

Росія закрила повітряний простір менш ніж за добу до катастрофи MH17

227
0
SHARE

Росія закрила повітряний простір і збила Боїнг
Виразно пояснити раптове рішення у Росії не змогли.
Відправивши “Бук” до України, РФ заборонила польоти цивільної авіації на максимальній висоті його ураження
У ніч з 16 на 17 липня 2014 року Російська Федерація заборонила польоти цивільної авіації в суміжному з Україною повітряному просторі на висоті менш 16150 метрів, хоча раніше до подібних заходів не вдавалася. Висота, на яку поширювалася заборона, співставна з максимальною висотою ураження ЗРК “Бук”, з якого був збитий малайзійський Boeing рейсу MH17, повідомляє російський Forbes з посиланням на звіт Ради з безпеки Нідерландів за 2015 рік.
У публікації йдеться, що Україна, на відміну від Росії, в 2014 році неодноразово вводила обмеження на польоти цивільної авіації над зоною бойових дій і прилеглих районах: спочатку було неможна літати нижче півтора кілометрів, потім (з 6 по 30 червня 2014 року) нижче ешелону FL260 (7925 метрів) . 14 липня 2014 року мінімальна висота польоту транзитних цивільних судів над зоною АТО була обмежена ешелоном FL320 (9754 метри) .
Під час розслідування Рада безпеки Нідерландів звернувся до Росавіації за роз’ясненнями причин введення обмежень на польоти цивільних суден у зоні відповідальності Ростовського зонального центру єдиної системи організації повітряного руху.
У РФ заявили, що це було зроблено з метою “узгодження обмежувальних заходів з прилеглим повітряним простором України”. Однак за фактом ніякого узгодження не було: Україна закрила повітряний простір до 9454, а Росія – до 16150 метрів.
Уточнюючий запит Нідерландів про очевидний конфлікт висот в Росії проігнорували.
Таким чином, чітко пояснити, чому фактично повна заборона польотів цивільної авіації в прикордонному повітряному просторі була введена саме 16 липня, хоча бойові дії в Донбасі велися вже кілька місяців, російська сторона не змогла.
Крім того, ростовський диспетчер не попередив борт MH17, який слідував ешелоном FL330, що він вторгнеться в закритий російський повітряний простір.
Читайте також: У раді федерації РФ говорять про нелегітимності Спільної слідчої групи по катастрофі MH17
Нагадаємо, Боїнг-777 Малайзійських авіаліній, що слідував рейсом MH17 Амстердам – Куала-Лумпур був збитий 17 липня 2014 року над окупованою територією Донецької області.

Continue reading...