Home Ukraine Україна — українською Генсек ООН заніс до списку пріоритетів 2018 року врегулювання конфлікту в Донбасі

Генсек ООН заніс до списку пріоритетів 2018 року врегулювання конфлікту в Донбасі

112
0
SHARE

Гутерреш розповів про те, чим саме ООН займеться цього року
Гутерреш закликав покінчити з паралічем, який призвів до його “заморожування”.
Генсек ООН закликав розморозити питання врегулювання конфлікту на сході України
© UNHCR/Flickr
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у вівторок, 16 січня, окреслив 12 основних напрямків діяльності організації в поточному році. Серед них пріоритетним виявилося й врегулювання конфлікту в Донбасі, повідомляє прес-центр ООН.
Виступаючи перед членами Генеральної асамблеї ООН, Гутерреш закликав покінчити з “паралічем, який призвів до заморожування конфліктів в Європі”.
Він наголосив на тому, що у країн-членів ООН є важелі, необхідні для вирішення цих проблем.
“Для врегулювання цих ситуацій необхідно протистояти небезпечній хвилі націоналізму і пожвавити роботу відповідних посередницьких ініціатив, включно з Нормандським форматом і Тристоронньою контактною групю по східній Україні, Мінською групою ОБСЄ по Нагірному Карабаху, Женевські міжнародні дискусії щодо Грузії і процес “5+2″ по Придністров’ю”, – зазначив голова ООН.
Серед основних проблем, якими організації необхідно зайнятись у цьому році, генсек ООН також відзначив вирішення питань біженців у М’янмі і Бангладеш і денуклеаризації Корейського півострова.
Читайте також: Єльченко пояснив, чому в Радбезі ООН не обговорюють питання статусу Криму
Зазначимо, раніше спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив про те, що США підтримують розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі, але без згоди РФ втілити цей задум у життя буде неможливо.
Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість у тому, що якщо у зону проведення АТО не буде введений миротворчий контингент, збройний конфлікт в Донбасі буде заморожений .

Continue reading...