Home Ukraine Україна — українською Розірвання контракту Газпромом стане першим кроком до становлення українського газового хаба, –...

Розірвання контракту Газпромом стане першим кроком до становлення українського газового хаба, – джерело

283
0
SHARE

“Нафтогазу” вигідно розірвати контракт з “Газпромом” – Новости – Газпром – контракт – Нафтогаз України
Розірвання російським газовим монополістом ПАТ “Газпром” контракту на поставку і транзит газу з НАК “Нафтогаз України” є першим кроком на шляху до становлення українського газового хаба. Про це в коментарі РБК-Україна заявило джерело в уряді.
“НАКу вигідно, щоб” Газпром “розірвав контракт, оскільки це дасть можливість іноземним покупцям купувати газ на російському кордоні і” Укртрансгаз “буде надавати їм послуги з транспортування газу в Європу. Це по суті перший крок до становлення українського газового хаба”, – сказав він.
На його думку, з припиненням дії контракту, кількість трейдерів газу на українському газовому ринку зросте, що позитивно позначиться на роботі вітчизняної газотранспортної системи.
“Укртрансгазу” набагато вигідніше мати велику кількість конкурентно налаштованих трейдерів газу замість одного монополіста, який маніпулює тиском на вході, недоплачував тариф, не підпадав під правила, які визначені українським регулятором. Це однозначно перші позитивні наслідки Стокгольмського рішення. Як з’ясувалося, менеджери “Газпрому” не так вже всесильні і під тиском роблять помилки “, – додав співрозмовник.
Як повідомлялося раніше, російський газовий монополіст ПАТ “Газпром” почав процедуру розірвання всіх газових контрактів з Україною.

Continue reading...