Home Ukraine Україна — українською Геращенко заявила про відсутність прогресу щодо звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти

Геращенко заявила про відсутність прогресу щодо звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти

338
0
SHARE

Задля звільнення українських заручників, які утримуються як на території Російської Федерації, так і в окупованому Криму та на Донбасі, необхідний тиск усього світу на Росію. Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко після сьогоднішніх переговорів у Мінську заявила про необхідність тиску усього світу на РФ задля звільнення українських заручників.
Задля звільнення українських заручників, які утримуються як на території Російської Федерації, так і в окупованому Криму та на Донбасі, необхідний тиск усього світу на Росію.
Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.
Вона дистанційно підтримувала зв’язок з іншими представниками України в Тристоронній контактній групі та розповіла про результати чергового засідання ТКГ та чотирьох її підгруп в Мінську.
Читайте також Кучма: росіяни про звільнення політв’язнів “взагалі розмову не хочуть вести”
“Якщо говорити про гуманітарну групу, то відповіді від росіян щодо 23 російських громадян, засуджених за злочини проти української держави, яких ми готові передати РФ задля звільнення політв‘язнів і заручників, й досі немає. РФ мало печеться про забутих нею в донецьких степах «ихтамнетов»… Немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих (безвісти). Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров’я наших політв’язнів і заручників, про оголошене Олегом Сенцовим голодування, тривале голодування Володимира Балуха.

Continue reading...