Геращенко заявила про відсутність прогресу щодо звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти

342
0
SHARE

Задля звільнення українських заручників, які утримуються як на території Російської Федерації, так і в окупованому Криму та на Донбасі, необхідний тиск усього світу на Росію. Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко після сьогоднішніх переговорів у Мінську заявила про необхідність тиску усього світу на РФ задля звільнення українських заручників.
Задля звільнення українських заручників, які утримуються як на території Російської Федерації, так і в окупованому Криму та на Донбасі, необхідний тиск усього світу на Росію.
Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.
Вона дистанційно підтримувала зв’язок з іншими представниками України в Тристоронній контактній групі та розповіла про результати чергового засідання ТКГ та чотирьох її підгруп в Мінську.
Читайте також Кучма: росіяни про звільнення політв’язнів « взагалі розмову не хочуть вести »
« Якщо говорити про гуманітарну групу, то відповіді від росіян щодо 23 російських громадян, засуджених за злочини проти української держави, яких ми готові передати РФ задля звільнення політв‘язнів і заручників, й досі немає. РФ мало печеться про забутих нею в донецьких степах «ихтамнетов»… Немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих (безвісти). Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров’я наших політв’язнів і заручників, про оголошене Олегом Сенцовим голодування, тривале голодування Володимира Балуха.

Continue reading...