Home Ukraine Україна — українською «Сприйняли з тривогою і обуренням»: В УГКЦ зробили заяву щодо кривавого нападу...

«Сприйняли з тривогою і обуренням»: В УГКЦ зробили заяву щодо кривавого нападу на ромів у Львові

336
0
SHARE

Українська Греко-Католицька Церква рішуче засудила напад на табір ромів на околиці Львова та зазначили що це мабуть найважча трагедія в наслідок якої є загиблий і поранені серед них жінки та діти
Як повідомляє Інформаційний ресурс УГКЦ, звістку про щораз частіші погроми ромів, які виникають у різних областях України, у Церкві сприйняли із великою тривогою й обуренням.
«Від імені Української Греко-Католицької Церкви рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочинці себе не прикривали, негідні європейського народу, дискредитують незалежну Українську державу, а відтак є справою, що йде на користь ворогам України», – йдеться у заяві УГКЦ.
Як наголошується у заяві, кожен мешканець нашої країни, незалежно від своєї національної, етнічної, релігійної належності, повинен почувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше – право на життя, здоров’я і вільний розвиток.
В УГКЦ закликали державні органи прозоро й неупереджено провести слідчі дії, щоби встановити імена злочинців, які повинні в межах чинного законодавства бути покарані.

Continue reading...