Співпраця з МВФ: після закону про антикорупційний суд потрібно домовитися про ціни на газ

316
0
SHARE

Уряд України після ухвалення Верховною Радою закону про антикорупційний суд, який повинен відповідати рекомендаціям Венеціанської комісії, має провести переговори з Міжнародним валютним фондом про ціну на газ для населення та заходи щодо скорочення дефіциту державного бюджету. За словами радника прем’єр-міністра Міклоша, ключовою умовою продовження співпраці з МВФ було прийняття закону про антикорупційний суд, однак це не усуває необхідності врегулювання двох умов, що залишилися.
Уряд України після ухвалення Верховною Радою закону про антикорупційний суд, який повинен відповідати рекомендаціям Венеціанської комісії, має провести переговори з Міжнародним валютним фондом про ціну на газ для населення та заходи щодо скорочення дефіциту державного бюджету.
Читайте також Глибока криза і катастрофічне падіння гривні: економісти спрогнозували наслідки зриву співпраці з МВФ
Про це заявив голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ при уряді України Іван Міклош на форумі в Києві.
«Треба буде вести переговори, говорити з Міжнародним валютним фондом про це питання (про ціну на газ для населення – УНІАН). Ще одна проблема – це дефіцит бюджету, який є вищим, аніж передбачалося в законі про бюджет. Потрібно буде вживати додаткових заходів щодо зниження цього дефіциту», – сказав він.

Continue reading...