Home Ukraine Україна — українською Новини України сьогодні 18 липня 2018 – новини України і світу

Новини України сьогодні 18 липня 2018 – новини України і світу

298
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 18 липня 2018. Новини України та новини світу 18.07.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Зросла кількість госпіталізованих дітей та дорослих, внаслідок масового отруєння у літньому таборі на Донеччині. Конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань. Через закінчення запасів рідкого хлору значна частина міст в Україні може залишитись без води. Такими були головні новини середи, 18 липня.
16 липня стало відомо про погане самопочуття після вечері приблизно 60 дітей у дитячому таборі “Яструбок”, що у Святогірську на Донеччині.
Вранці 18 липня з’явилась інформація, що внаслідок отруєння у цьому закладі госпіталізовано 84 особи, з них 68 дітей.
Вдень у середу виконувачка обовязків міністра охорони здоровя Уляна Супрун повідомила, що кількість постраждалих зросла до 91 особи, більшість з яких – діти.
Очільниця МОЗ анонсувала, що після масового отруєння у таборі на Донеччині Держспоживслужба тепер частіше перевірятиме літні дитячі табори .
Супрун також сказала, що можливою причиною отруєння у таборі “Яструбок” міг стати сальмонельоз .
Шість осіб працює в харчоблоці, із них четверо дорослих захворіло та ще інші дорослі, які там працюють, але більшість – це діти. Зараз виглядає, що це інфекція сальмонельоз, але завтра вранці мають бути результати аналізів, – розповіла Супрун.
За її словами, більшість дітей перебувають у стані середньої тяжкості. Також вона додала, що такі випадки трапляються досить часто влітку.
У таборі “Яструбок” на Донеччині отруїлось вже понад 90 осіб
Конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань.
Проте остаточне рішення про призначення відібраних осіб на посади ще повинен ухвалити директор Бюро Роман Труба після проведення стосовно переможців спеціальної перевірки.
Повний список з іменами та прізвищами усіх відібраних кандидатів доступний за посиланням .

Continue reading...