Home Ukraine Україна — українською "Антиугорські атаки". Угорщина відреагувала на внесення Сійярто в базу "Миротворця"

"Антиугорські атаки". Угорщина відреагувала на внесення Сійярто в базу "Миротворця"

239
0
SHARE

В угорському МЗС вважають, що “Миротворець” є “екстремістським українським сайтом”.
У Міністерстві закордонних справ Угорщини вважають, що в Україні відбуваються так звані “антиугорські атаки”, свідченням чого є внесення до розділу “Чистилище” на сайті “Миротворець” очільника дипломатичного відомства країни Петера Сійярто. Про йдеться на сайті угорського МЗС.
За словами прес-секретаря МЗС Угорщини Тамаша Менцера, “антиугорські напади” в Україні відбуваються за участю адміністрації президента та держави.
Зокрема, він сказав, що саме після “критики президента Петра Порошенка” главу угорського МЗС було внесено до “Миротворця”, назвавши дану базу “екстремістським українським сайтом”.
“Служба безпеки міністра закордонних справ поінформована про включення пана Сійярто до списку на екстремістському українському веб-сайті, необхідні заходи вжиті. Але міністр закордонних справ Угорщини не може бути заляканий, і закарпатські угорці, природно, можуть продовжувати розраховувати на Сійярто та його чітко визначену безумовну і рішучу підтримку” – йдеться у заяві.
Водночас він наголосив, що претензії відповідного веб-сайту, зокрема полягають у тому, що Сійярто “погрожував Україні військовим втручанням”, що не відповідає дійсності.

Continue reading...