"Антиугорські атаки". Угорщина відреагувала на внесення Сійярто в базу "Миротворця"

241
0
SHARE

В угорському МЗС вважають, що « Миротворець » є « екстремістським українським сайтом ».
У Міністерстві закордонних справ Угорщини вважають, що в Україні відбуваються так звані « антиугорські атаки », свідченням чого є внесення до розділу « Чистилище » на сайті « Миротворець » очільника дипломатичного відомства країни Петера Сійярто. Про йдеться на сайті угорського МЗС.
За словами прес-секретаря МЗС Угорщини Тамаша Менцера, « антиугорські напади » в Україні відбуваються за участю адміністрації президента та держави.
Зокрема, він сказав, що саме після « критики президента Петра Порошенка » главу угорського МЗС було внесено до « Миротворця », назвавши дану базу « екстремістським українським сайтом ».
« Служба безпеки міністра закордонних справ поінформована про включення пана Сійярто до списку на екстремістському українському веб-сайті, необхідні заходи вжиті. Але міністр закордонних справ Угорщини не може бути заляканий, і закарпатські угорці, природно, можуть продовжувати розраховувати на Сійярто та його чітко визначену безумовну і рішучу підтримку » – йдеться у заяві.
Водночас він наголосив, що претензії відповідного веб-сайту, зокрема полягають у тому, що Сійярто « погрожував Україні військовим втручанням », що не відповідає дійсності.

Continue reading...