Home Ukraine Україна — українською Наступний Синод щодо питання автокефалії буде технічним, – експерт про рішення Томосу...

Наступний Синод щодо питання автокефалії буде технічним, – експерт про рішення Томосу – 24 Канал

330
0
SHARE

Фактично, наступний Синод щодо надання автокефалії буде технічним, адже до цього Україні вже повинні відбутися організаційні питання, які пов’язані з інституюванням Помісної церкви. Новини України, Томос, Єдина помісна церква, Релігія, УПЦ КП, УПЦ МП – Телеканал новин 24
Фактично, наступний Синод щодо надання автокефалії буде технічним, адже до цього Україні вже повинні відбутися організаційні питання, які пов’язані з інституюванням Помісної церкви.
Таку думку висловив релігієзнавець Олександр Саган у прямому ефірі 24 каналу.
Як зазначив експерт, у четвер, 11 жовтня, було прийнято протокол про наміри, які є надзвичайно серйозними. “Пункт прийнятого рішення – по-перше, про те, що відновлюється канонічне спілкування з патріархом Філаретом та предстоятелем автокефальної церкви Макарієм, а по-друге, про те, що Київська митрополія відновлюється в тих правах, в яких була до 1686 року”, – сказав він.
Фактично, наступний Синод щодо надання автокефалії Українській православній церкві буде технічним, адже до цього Україні вже повинні відбутися організаційні питання, які пов’язані з інституюванням Помісної церкви.

Continue reading...