Home Ukraine Україна — українською РПЦ назвала рішення Вселенського Патріархату "безпрецедентним антиканонічним діянням"

РПЦ назвала рішення Вселенського Патріархату "безпрецедентним антиканонічним діянням"

262
0
SHARE

Російська православна церква дасть оцінку сьогоднішнім рішенням Вселенського патріархату на своєму Синоді, який відбудеться 15 жовтня в столиці Білорусі Мінську.
“Константинополь фактично заявляє, що він вступив у канонічне спілкування з розкольниками і з особою, відлученою від церкви. Священний синод Російської православної церкви на своєму найближчому засіданні, яке відбудеться 15 жовтня у Мінську, дасть належну оцінку цим діям”, – повідомив голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда, інформує ТАСС.
За словами Легойди, “цю офіційну заява за результатами Синоду можна розцінити однозначно як безпрецедентне антиканонічне діяння, яке пов’язане зі спробою порушення самих основ канонічного ладу православ’я”.
Російська православна церква буде змушена розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом після сьогоднішнього рішення зняти анафему з глави УПЦ КП Філарета.

Continue reading...