Home Ukraine Україна — українською Три фракції підтримують створення ТСК щодо розслідування нападів на активістів

Три фракції підтримують створення ТСК щодо розслідування нападів на активістів

284
0
SHARE

Наразі фракції «Батьківщина» і «Самопоміч» заявили про готовність подати кандидатури до тимчасової слідчої комісії щодо розслідування нападів на громадських активістів. Сьогодні увечері відбудуться засідання фракцій парламенту, на яких депутати мають визначитися зі своїми представниками до майбутньої ТСК щодо загибелі Катерини Гандзюк і нападу на активістів.
Наразі фракції «Батьківщина» і «Самопоміч» заявили про готовність подати кандидатури до тимчасової слідчої комісії щодо розслідування нападів на громадських активістів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила народний депутат України від «Самопомочі» Олена Сотник на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.
За її словами, фракція «Опозиційний блок» та депутатська група «Відродження» відмовилися надавати свої кандидатури.
Сотник стверджує, що у питанні створення ТСК «немає жодного питання політизації». Вона наголосила, що йдеться не тільки про напад на Катерину Гандзюк, але й на інших громадських активістів.
«Предметом цієї ТСК є не тільки вбивство Каті, предметом є масові, більш як 55 за останній рік, напади на активістів, які не розслідуються, саботуються розслідування», – зазначила Сотник.
Сотник звернулася до голови ВР Андрія Парубія, щоб питання про створення ТСК було поставлено завтра на голосування в сесійній залі. У відповідь Парубій зазначив, що відповідний проект постанови ще не зареєстрований в парламенті.
У свою чергу перший заступник голови ВР Ірина Геращенко зазначила, що до цієї ТСК необхідно запросити як експерта міського голову Херсона, радником якого працювала Катерина Гандзюк. Також, вважає Геращенко, у складі ТСК мають бути журналісти, які, за її словами, стверджують, що у Катерини Гандзюк був конфлікт з керівництвом деяких політичних сил в області, «які, до речі, працюють в опозиції».
Як зазначила Ірина Геращенко у Facebook, фракції Верховної ради України сьогодні увечері, 5 листопада, проведуть засідання, на яких визначаться з представниками до тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо загибелі Катерини Гандзюк. Геращенко наголосила, що для реєстрації постанови про створення ТСК необхідні конкретні прізвища представників фракцій, які визначаються на засіданнях.
“Сьогодні увечері відбудуться засідання фракцій парламенту, на яких, я впевнена, колеги визначаться зі своїми представниками до майбутньої ТСК щодо загибелі Катерини Гандзюк і нападу на активістів”, – написала вона.

Continue reading...