Трамп і Ердоган ведуть переговори щодо видачі Туреччини імама Гюлена – ЗМІ

262
0
SHARE

Вашингтон і Анкара ведуть переговори, у тому числі на найвищому рівні, з питання про можливу видачу Анкарі турецького клірика-опозиціонера Фетхуллаха Гюлена, повідомив у неділю…
Вашингтон і Анкара ведуть переговори, у тому числі на найвищому рівні, з питання про можливу видачу Анкарі турецького клірика-опозиціонера Фетхуллаха Гюлена, повідомив у неділю телеканалу CNBC міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.
« Анкара і Вашингтон обговорили питання екстрадиції турецького клірика Фетхуллаха Гюлена з США », – наводить заяву Чавушоглу американський телеканал.
Уряд Ердогана вимагає видачі Гюлена з 2016 року, після невдалої спроби військового перевороту в країні, яка, як вважає Анкара, керувалася й надихалася Гюленом. При цьому сам опозиційний імам, який вже понад 20 років живе в США, заперечує свою причетність до перевороту та приписаного йому Анкарою цілого ряду інших діянь.
« Останній раз, під час зустрічі в Буенос-Айресі, Трамп сказав Ердогану, що вони працюють над цим, але ми повинні розглянути конкретні кроки, оскільки це триває вже два роки, майже три », – зазначив Чавушоглу.

Continue reading...