Home Ukraine Україна — українською Я спілкувався і прислухався до Філарета, але весь цей час це було...

Я спілкувався і прислухався до Філарета, але весь цей час це було приниження мене як предстоятеля церкви через тиск і вимоги, – Епіфаній

237
0
SHARE

Про це в інтерв’ю ВВС заявив глава ПЦУ, митрополит Епіфаній, відповідаючи на питання про розбіжності між ним і Філаретом, передає Цензор. НЕТ. “Загалом я…
Про це в інтерв’ю ВВС заявив глава ПЦУ, митрополит Епіфаній, відповідаючи на питання про розбіжності між ним і Філаретом, передає Цензор. НЕТ.
“Загалом я не ігнорував його думку, я часто з ним спілкувався та спілкуюсь. Але потрібно зрозуміти формат спілкування. Потрібно зрозуміти відмінність між порадами та ультиматумами. Спілкуючись з почесним патріархом Філаретом я неодноразово йому на цьому наголошував – я готовий прислухатись до його порад. Бо справді в нього є великий досвід керівництва церквою понад півстоліття. Але я не готовий виконувати певні ультиматуми, бо я законно обраний на Об’єднавчому соборі предстоятель. Одноосібно я не маю права змінювати те, що було прийнято колегіально собором”, – заявив Епіфаній.
“Тому я прислухався, я спілкувався, але весь цей час певною мірою було навіть деяке приниження мене як предстоятеля церкви через тиск та вимоги, несумісні зі статутом і томосом. Але, не дивлячись ні на що, я заради миру та єдності робив та надалі робитиму усе залежне від мене, щоб в нас все було добре”, – констатував митрополит.
“Протягом останніх днів лунало багато заяв, але в ПЦУ немає розколу. Ми поважаємо святійшого патріарха Філарета, який багато зробив, щоб українська церква стала автокефальною.

Continue reading...