Home Ukraine Україна — українською "Вони повинні були вмерти, бо були українцями" – DW – 30.11.2022

"Вони повинні були вмерти, бо були українцями" – DW – 30.11.2022

104
0
SHARE

Жодна фракція у Бундестазі не проголосувала проти резолюції, в якій Голодомор визнаний геноцидом. Депутати також вимагають від уряду Німеччини продовжувати військову підтримку України.
Україна чекала на цю резолюцію Німецького Бундестагу багато років. У тексті документа, ухваленого німецькими депутатами в середу, 30 листопада, констатовано: “З перспективи сьогоднішнього дня історично-політична кваліфікація геноциду є очевидною. Німецький Бундестаг таку кваліфікацію поділяє”.  
“Вони мусили вмирати через те, що були українцями. Вмерти мав весь народ. Бундестаг визнає сьогодні, що Україна стала жертвою геноциду рядянського керівництва у Москві. Тоді померли мільйони людей. Голод став смертельною зброєю”, – наголосив під час обговорення проєкту резолюцї Міхаель Бранд (Michael Brand) з фракції ХДС/ХСС. Консерватори з Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів нині перебувають в опозиції, але проєкт резолюції “Голодомор в Україні: пам‘ять-вшанування-пересторога” розробляли спільно з фракціями коаліційної більшості – Соціал-демократичної партії (СДПН), Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП).”Пам’ять про Голодомор ще більше злютує Захід з Україною”
Усі спікери з названих партій наголошували на важливості ухвалення цього документа не тільки в контексті пам’яті про жертв Голодомору 1932-1933 років, але й з огляду на війну Росії проти України, в якій чимало експертів також вбачають ознаки геноциду.
“Україна не забула про Голодомор. І ми також не повинні цього забувати, – наголосила під час виступу депутатка від СДПН Ґабріела Гайнріх (Gabriela Heinrich). – У чому Путін прорахувався, так це у тому, що пам’ять про Голодомор ще більше злютує українців в одне ціле.

Continue reading...