Home Ukraine Україна — українською Всепогодна броня. Головне про БТР Stryker для українського контрнаступу

Всепогодна броня. Головне про БТР Stryker для українського контрнаступу

135
0
SHARE

Американські БТР Stryker вже на шляху до України. РБК-Україна зібрало головне про ці бронемашини.
Українські війська незабаром поповняться американськими бронетранспортерами Stryker. Відомо, що ці бронемашини вже перебувають на шляху до нашої країни.
РБК-Україна наводить головне про БТР Stryker, які мають посилити контрнаступальний потенціал.
Сьогодні у мережі з’явилося відео прибуття бронетранспортерів до Німеччини. Йдеться про 90 одиниць, наданих Україні в рамках одного з пакетів військової допомоги. Відео опублікував YouTube-канал Military Agenda.
Примітно, що вперше інформація про “страйкери” з’явилася на початку січня. Саме тоді стало відомо, що Міністерство оборони США розглядає можливість посилення української армії цією бронетехнікою.
“Українцям потрібні бронетранспортери, і, якщо не брати до уваги інші країни, які їх надають, це те, що у нас є на озброєнні. Він не такий гарний, як Bradley для танкового бою, але вдалий для захисту піхоти в ближньому бою”, – казав неназваний представник Пентагону у коментарі виданню Politico.
Вже 20 січня американська сторона офіційно оголосила, що Stryker увійшли до одного з найбільших пакетів допомоги на 2,5 млрд доларів. Причому серед 90 БТР повідомлялося про 20 бронемашин в інженерній версії з протимінними катками.
Версія (ESV) M1132 призначена для боротьби з протитанковими та протипіхотними мінами. Як правило, вони використовуються для того, щоб пробивати проходи крізь мінні поля. Очевидно, що з урахуванням підготовки майбутніх операцій зі звільнення територій, вони здатні посилити контрнаступальний потенціал Збройних сил України.
Решта 70 бронемашин з цього пакету будуть класичними бронетранспортерами, озброєні кулеметами, гранатометами, та здатні брати на борт до 9 десантників. Далі розглянемо характеристики БТР Stryker детальніше.
Stryker – це сімейство колісних бойових броньованих машин виробництва компанії General Dynamics Land Systems. Є основним озброєнням бригадних бойових груп армії США, сформованих на початку 2000-х років. Вони призначені для транспортування мотопіхоти, ведення вогню на полі бою, вогневої підтримки та всебічної підтримки механізованих підрозділів.

Continue reading...