Всепогодна броня. Головне про БТР Stryker для українського контрнаступу

134
0
SHARE

Американські БТР Stryker вже на шляху до України. РБК-Україна зібрало головне про ці бронемашини.
Українські війська незабаром поповняться американськими бронетранспортерами Stryker. Відомо, що ці бронемашини вже перебувають на шляху до нашої країни.
РБК-Україна наводить головне про БТР Stryker, які мають посилити контрнаступальний потенціал.
Сьогодні у мережі з’явилося відео прибуття бронетранспортерів до Німеччини. Йдеться про 90 одиниць, наданих Україні в рамках одного з пакетів військової допомоги. Відео опублікував YouTube-канал Military Agenda.
Примітно, що вперше інформація про « страйкери » з’явилася на початку січня. Саме тоді стало відомо, що Міністерство оборони США розглядає можливість посилення української армії цією бронетехнікою.
« Українцям потрібні бронетранспортери, і, якщо не брати до уваги інші країни, які їх надають, це те, що у нас є на озброєнні. Він не такий гарний, як Bradley для танкового бою, але вдалий для захисту піхоти в ближньому бою », – казав неназваний представник Пентагону у коментарі виданню Politico.
Вже 20 січня американська сторона офіційно оголосила, що Stryker увійшли до одного з найбільших пакетів допомоги на 2,5 млрд доларів. Причому серед 90 БТР повідомлялося про 20 бронемашин в інженерній версії з протимінними катками.
Версія (ESV) M1132 призначена для боротьби з протитанковими та протипіхотними мінами. Як правило, вони використовуються для того, щоб пробивати проходи крізь мінні поля. Очевидно, що з урахуванням підготовки майбутніх операцій зі звільнення територій, вони здатні посилити контрнаступальний потенціал Збройних сил України.
Решта 70 бронемашин з цього пакету будуть класичними бронетранспортерами, озброєні кулеметами, гранатометами, та здатні брати на борт до 9 десантників. Далі розглянемо характеристики БТР Stryker детальніше.
Stryker – це сімейство колісних бойових броньованих машин виробництва компанії General Dynamics Land Systems. Є основним озброєнням бригадних бойових груп армії США, сформованих на початку 2000-х років. Вони призначені для транспортування мотопіхоти, ведення вогню на полі бою, вогневої підтримки та всебічної підтримки механізованих підрозділів.

Continue reading...