Home Ukraine Україна — українською Напруженість у суспільстві зростає: дедалі більше росіян незадоволені вторгненням РФ в Україну,...

Напруженість у суспільстві зростає: дедалі більше росіян незадоволені вторгненням РФ в Україну, — ISW

118
0
SHARE

Кремль, ймовірно, стурбований тим, як зміна сприйняття росіянами війни вплине на результат президентських виборів, і вживає заходів для того, щоб фактична електоральна підтримка Путіна не ґрунтувалася на успіхах росіян на полі бою.
За даними експертів, зростання злочинності, зловживання алкоголем, інфляція і високі ціни на споживчі товари також сприяють зростанню соціальної напруженості, і багато хто з цих чинників, імовірно, поглиблюються триваючою війною РФ в Україні.
Війна Росії в Україні призвела до виникнення нових соціальних суперечностей і загострення вже наявних усередині країни, які залишаються вельми помітними в російському інформаційному просторі, незважаючи на зусилля, які Кремль докладає для цензури. Про це йдеться у звіті інституту вивчення війни (ISW) за 1 грудня.
Як ідеться в джерелі, родичі мобілізованих військовослужбовців продовжують подавати скарги і заклики про допомогу мобілізованим, незважаючи на повідомлення про спроби цензури з боку Росії.
29 листопада російське опозиційне видання “Важные истории” повідомило, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році росіяни надіслали до Управління Президента РФ із роботи зі зверненнями громадян понад 180 000 скарг із питань, які стосуються Міністерства оборони (МО).
Більшість цих скарг, як повідомляють експерти, стосуються виплат військовослужбовцям, мобілізаційного статусу, зниклих безвісти і поганого медичного обслуговування.

Continue reading...