Таємний план Бербок: голова німецького МЗС планує передачу Taurus Україні, — Spiegel

84
0
SHARE

Чудовим варіантом для передачі Taurus Україні може бути ідея, що Лондон отримує німецькі Taurus, а Київ — британські крилаті ракети Storm Shadow.
За словами міністра закордонних справ Британії Девіда Кемерона, чудовим варіантом для передачі Taurus Україні може бути ідея, що Лондон отримує німецькі Taurus, а Київ — британські крилаті ракети Storm Shadow.
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок продовжує приховано працювати над планом відправки Taurus в Україну, не перетинаючи « червоних ліній » канцлера Олафа Шольца. Про це 15 березня пише німецький Der Spiegel.
На думку аналітиків, один із варіантів Бербок виглядає як круговий обмін: німці передають Taurus британцям, які передають їх українцям, але зберігають контроль над розміщенням і цілями.
« Поки що міністру закордонних справ не вдалося домогтися успіху у Шольца. Однією із заковик є питання контролю, « куди цілитися, куди стріляти і куди потрапляти », і цей контроль неможливий без німецьких солдатів », — підкреслює видання, посилаючись на експертів Бундесверу, які пояснили політикам у Бундестазі, що цю крилату ракету можна розгорнути у повному обсязі тільки за допомогою німецьких військових.
Вони доводять, що тільки тоді крилата ракета зможе проявити свої якості: пролетіти під радарами супротивника, автоматично обійти позиції ППО і, зрештою, вразити ціль із точністю менше ніж три метри.Які шанси Бербок
За даними Spiegel, зараз тільки Військово-повітряні сили в Бюхелі можуть обслуговувати і планувати роботу з Taurus, але не виробник.

Continue reading...