Home Ukraine Україна — українською Заміни немає: у ВМС розповіли про унікальність ураженого російського корабля "Комуна" (відео)

Заміни немає: у ВМС розповіли про унікальність ураженого російського корабля "Комуна" (відео)

72
0
SHARE

Севастопольську бухту захищає малий ракетний корабель Циклон, що діє як ППО. На його борту розміщується система Панцир-С.
За словами пресофіцера Дмитра Плетенчука, севастопольську бухту захищає малий ракетний корабель “Циклон”, що діє як ППО. На його борту розміщується система “Панцир-С”.
Рятувальний корабель “Комуна”, який був уражений українськими військовими в севастопольській бухті 21 квітня, виявився унікальним для здійснення робіт як допоміжне судно. Про це розповів в ефірі “Радіо Свобода” речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.
Як повідомив пресофіцер, корабель мав статус пошуково-рятувального і його застосовували в різних операціях із підняття затонулих важких предметів, під час здійснення глибоководних робіт, зокрема технічного обслуговування підводних човнів.
“Якщо брати конкретно цю одиницю, її компенсувати в цих умовах неможливо. Воно (судно. — Ред.) переобладнувалося протягом усієї своєї історії. Це судно застосовувалося росіянами для того, щоб піднімати важливі елементи на місці загибелі крейсера “Москва”. Чомусь з усього складу судно-забезпечувального флоту було обрано саме це судно, що підкреслює його унікальність, попри його досить поважний вік”, — пояснив Плетенчук.

Continue reading...