Home Ukraine Україна — українською Перехід на довготривале перебування у Чехії: які будуть умови для біженців

Перехід на довготривале перебування у Чехії: які будуть умови для біженців

87
0
SHARE

Уряд Чехії хоче дозволити українським біженцям переходити на довготривалий тип перебування у країні. Процедура такого переходу описана у законопроекті.
Уряд Чехії хоче дозволити українським біженцям переходити на довготривалий тип перебування у країні. Процедура такого переходу описана у законопроекті Lex Ukrajina 7, який перебуває на етапі розгляду.
Які будуть умови та етапи отримання нового статусу у Чехії, РБК-Україна розповідає з посиланням на proukrainu.blesk.cz.Довготривале перебування не забирає права на тимчасовий захист
Деталями нового законопроекту із виданням ProUkraїnu поділилася адвокат Оксана Різак. Вона пояснила, які будуть етапи переходу у новий статус та умови для біженців.
Інститут тимчасового захисту діятиме й після 2025 року. Тож українці, які не матимуть можливості чи бажання перейти на довготривале перебування, можуть надалі оформляти захист із відповідними пільгами.
“Отримання довготривалого дозволу на перебування не забирає права й можливості перебувати на тимчасовому захисті, але навпаки, це бонус. Завдання кожного, хто має тимчасовий захист, продовжити його дію. Тому що довготривалий дозвіл на перебування у формі внутрішньої картки надаватиметься тим особам, котрі мають дійсний тимчасовий захист”, – пояснила юрист.Які будуть етапи переходу на довготривале перебування
В електронному кабінеті для продовження тимчасового захисту буде додаткова опція “Проявити інтерес на отримання довготривалого дозволу на перебування”. Людина спершу продовжує захист, а потім обирає цю опцію.
“У цей момент вас ще нічого не зобов’язує, але ви надаєте згоду, щоби Міністерство внутрішніх справ Чехії самостійно збирало про вас інформацію, котру йому нададуть державні органи Чехії – Міністерство праці та соціальної політики та Міністерство фінансів”, – зазначає Оксана Різак.

Continue reading...