Клімкін та голова ОБСЄ Курц прибули до Маріуполя

471
0
TEILEN

NewsHubУ планах міністрів обговорення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і контроль за виконанням Мінських угод
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Австрії, чинний глава Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Себастіан Курц прилетіли до Маріуполя. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, з соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленої військовою агресією Росії проти України, а також з реалізацією благодійних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій.
Клімкін і Курц збираються обговорити плани Австрії по головуванню в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту в Україні.
Планується, в тому числі, обговорення перспективи розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей і зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Continue reading...