Казус Чуркіна або маестро чорних відтінків

337
0
TEILEN

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін, який помер на 65 році життя, для українців і для всього світу запам’ятається скандальними та суперечливими …
Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін, який помер на 65 році життя, для українців і для всього світу запам’ятається скандальними та суперечливими заявами щодо України, а саме окупації Криму та війни на Донбасі. Іноземні колеги, попри протистояння в ООН, називають його не інакше, як „маестро дипломатії“. Офіційний Київ поки мовчить, пам’ятаючи усі „50 відтінків чорного“ кремлівської дипломатії.
Так, починаючи з подій Революції Гідності, постпред РФ при ООН зробив дивну заяву, що стрілянина на Майдані велася з штаб-квартири А. Парубія.
На початку анексії Криму, у березні 2014 року, він, відповідаючи на питання журналістів про присутність російських військ на півострові, зазначив, що Росія в Криму діє в рамках укладеної з Україною угоди про базування Чорноморського флоту .
А 7 березня 2014 В. Чуркін заявив, що Москва розриває політичні відносини з Україною.
„Ми не визнаємо легітимність нинішньої влади в Україні, при цьому у нас є багато різних робочих контактів, неполітичних контактів…Просто тому, що ми не визнаємо легітимність цієї влади”, – заявив він тоді.
На початку військових дій на Донбасі, коли російські загони, керовані офіцерами спецслужб РФ розпочали захоплення, українських міст — Слов’янська, Краматорська і Дружківки, постпред РФ, під час свого виступу в Радбезі ООН, назвав „небилицями“ повідомлення про скупчення російських військ на кордоні з Україною .
“Дехто, в тому числі в цьому залі, вперто не бажаючи бачити справжні причини того, що відбувається в Україні, постійно шукають у подіях на південному сході „руку Москви“. Досить це робити. Досить поширювати небилиці про те, що ми зібрали армади військових на кордоні з цією країною, готових ось-ось, за кілька годин дійти мало не до Ла-Маншу. Що ми заслали полчища агентів, що координують дії протестуючих жителів України”, – говорив тоді В.

Continue reading...