Нацбанк заборонив в Україні рублі з зображенням анексованого Криму

278
0
TEILEN

Нацбанк ухвалив таке рішення з метою захисту суверенітету і територіальної цілісності України
Фінансовим установам заборонено здійснювати операції з банкнотами і монетами Центрального банку РФ, на яких зображені окуповані території України.
Нацбанк ухвалив таке рішення з метою захисту суверенітету і територіальної цілісності України
© Вести
Національний банк України заборонив фінансовим установам здійснювати касові операції з банкнотами і монетами Центрального банку Російської Федерації з зображенням об’єктів, розташованих на окупованих українських територіях, повідомила прес-служба НБУ.
Йдеться про зображення карт, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, і всіх інших об’єктів, розташованих на окупованих Росією адміністративно-територіальних одиницях України, та таких, що містять тексти про окупацію української території.
Повідомляється, що заборона поширюється також на операції, які здійснюються при купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.
Крім того, фінансовим установам і „Укрпошті“ заборонено при здійсненні та виплаті переказів приймати або видавати банкноти і монети Центрального банку РФ з зображенням об’єктів на окупованій території України.
Постанова набирає чинності з 17 жовтня 2017 року.
Зазначається, що Нацбанк прийняв таке рішення з метою захисту суверенітету і територіальної цілісності держави та керуючись вимогами законодавства.
Читайте також: У „ЛНР“ оголосили російський рубль офіційною грошовою одиницею
Нагадаємо, що в Росії Центробанк з учорашнього дня, 12 жовтня, ввів в обіг банкноту номіналом 200 рублів, на якій зображені види окупованого Севастополя.

Continue reading...