Україна подала ще один позов проти Росії

330
0
TEILEN

Україна направила вимогу про консультації з Російською Федерацією до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв’язку з численними обмеженнями імпорту соків, пива і пивних напоїв, кондитерських виробів і шпалер з боку Росії
Україна направила вимогу про консультації з Російською Федерацією до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв’язку з численними обмеженнями імпорту соків, пива і пивних напоїв, кондитерських виробів і шпалер з боку Росії.
Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
Відзначається, що протягом 2013-2015 років Росія ввела ряд заходів, спрямованих на обмеження імпорту даної продукції походженням з України.
Такі заборони та обмеження доступу здійснювалися на основі рішень Росспоживнагляду, і, як наслідок, експорт такої продукції до РФ фактично припинився, додали в міністерстві.
Україна вважає, що обмеження імпорту продукції походженням з України не відповідає зобов’язанням Російської Федерації, взятим на себе у СОТ, а також положенням Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року, Угоди про спрощення процедур торгівлі, Угоди про технічні бар’єри в торгівлі та Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів.

Continue reading...