Держдеп про ситуацію навколо Саакашвілі: Ми закликаємо всі сторони уникати насильства та дотримуватися верховенства права

98
0
TEILEN

У США заявили, що стежать за подіями в Києві із затриманням та втечею екс-президента Грузії та колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі
У США заявили, що стежать за подіями в Києві із затриманням та втечею екс-президента Грузії та колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі.
Про це під час брифінгу сказала офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт, передає Голос Америки .
„Ми уважно стежимо за цією ситуацією і за тим, що відбувається в Києві. Ми в тісному контакті з урядом України. Як ви знаєте, ми знаходимося з ним в хороших відносинах. Але це не означає, що ми згодні з ними абсолютно в усьому. Ми закликаємо владу України до деескалації ситуації. Ми закликаємо всі сторони уникати насильства та дотримуватися верховенства права та міжнародних зобов’язань“, – сказала Нойерт.
США вимагають від України діяти в рамках закону у справі Саакашвілі.
„Якщо вона (українська влада) затримує, заарештовує когось, то це повинно бути відповідно до законів і норм цієї країни, а також відповідати міжнародним зобов’язанням у сфері прав людини, і ми закликаємо Україну поважати верховенство права“, – підкреслила представник Держдепу США.

Continue reading...