Денісова: Від нас приховують справжній стан здоров'я Сенцова, голодування якого триває вже 44-й день

381
0
TEILEN

Як інформує Цензор. НЕТ, про це на своїй сторінці в Facebook написала уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова. „15 червня, коли я була під…
Як інформує Цензор. НЕТ, про це на своїй сторінці в Facebook написала уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.
„15 червня, коли я була під дверима колонії у Лабитнангі, Тетяна Москалькова повідомила мені, що Олег припинив голодування. За годину сказала, що „він був готовий припинити голодування, але голодування Олег не припинив. Щодня він отримує з його згоди поживні суміші, які містять вітаміни, білки та всі необхідні елементи. Стан його здоров’я задовільний“.
Того ж дня розмовляла із Уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком. Він поінформував мене, що востаннє був в Олега 5 червня. Голодування він не припинив, перебуває в медсанчастині під постійним наглядом лікарів, йому ставлять крапельниці із глюкозою і рибоксином. Враховуючи суперечливість цієї інформації, я одразу зробила запит Уповноваженому з прав людини РФ надати офіційну інформацію за підписом лікаря про стан здоров’я Олега.
21 червня Тетяна Москалькова надіслала мені листа Уповноваженого з прав людини в ЯНАО, з якого я дізналася, що станом на 20 червня 2018 року Олег Сенцов отримує щоденну підтримувальну терапію, стан здоров’я його задовільний. Того ж дня Тетяна Москалькова заявила в ЗМІ, що „Олег виглядає добре, набрав кілька кілограмів. Йому за його згодою застосовують підтримувальну терапію, і це – як лікувальне голодування виходить“. 22 червня до мене надійшла відповідь і від Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, який написав, що „Олега щоденно оглядають медичні працівники: проводиться загальний огляд і аналізи. З 25 травня 2018 року призначається та проводиться підтримувальна терапія (розчин глюкози, вітаміни групи В і С, водно-сольові розчини, аміновен, інтраліпід).
8 червня був проведений спільний лікарський консиліум за участю лікарів-спеціалістів Лабитнанської лікарні (анестезіолога, терапевта, ендокринолога, хірурга).

Continue reading...