Незаконно засуджений у РФ українець Клих оголосив голодування, – Ірина Геращенко

308
0
TEILEN

Про це, як написала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомила мати політв’язня на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком,…
Про це, як написала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомила мати політв’язня на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, передає Цензор. НЕТ.
„Це була дуже щира і важка зустріч, бо кожна історі кожного бранця – це велике горе. Мама Стаса Клиха сказала, що вчора спілкувалася з його адвокатом і син заявив, що теж оголошує голодування. Мама Сашка Кольченка розповіла, що після голодування сину дозволили подзвонити, він скаржився на здоров‘я, дуже схуд. Сестра Олена Сенцова звертається до всіх міжнародних організацій, аби ті вплинули на Кремль. Родини кримських татар інформували про жахіття при затриманнях і обшуках, коли окупанти били навіть вагітних жінок…..дружини наших заручників в ОРДЛО кілька років не чули голосу своїх чоловіків, у них немає права на телефонний дзвінок і передачу, на листування“, – зазначила Геращенко.
Нагадаємо, у травні 2016 року Верховний суд Чечні засудив Станіслава Клиха й іншого українця Миколу Карпюка до 20 і 22,5 років ув’язнення відповідно в колонії суворого режиму за нібито участь у банді, вбивство і замах на вбивство російських військовослужбовців.

Continue reading...