США в ОБСЄ закликали РФ допустити Денисову до Сенцова та Балуха

298
0
TEILEN

З такою заявою виступила 21 червня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс
Український режисер Олег Сенцов З відкритих джерел
США висловили обурення у зв’язку з відмовою РФ допустити українського омбудсмена Людмилу Денисову до незаконно ув’язненим українцям Олегу Сенцову і Володимиру Балуху, і закликали негайно забезпечити зустрічі.
З такою заявою виступила 21 червня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс, передає „Укрінформ“.
„Ми вражені, що РФ відмовила українському омбудсмену в доступі до українського режисера і активісту Олегу Сенцову, який страждає в ув’язненні в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі“, – підкреслила Сайдерс.
Представник США нагадала, що Сенцов з 14 травня оголосив голодування, домагаючись звільнення всіх українських політв’язнів.
„Ми також стурбовані станом активіста Володимира Балуха, який голодує вже 95-й день. Російська влада повинні негайно дозволити українському омбудсмену доступ до цих укладеним і без зайвих затримок звільнити всіх, кого незаконно утримують“, – підкреслила вона.
„Ми не визнаємо і ніколи не будемо визнавати спробу Росії анексувати Крим. Кримські санкції щодо Росії будуть залишатися в силі, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні“, – також заявила Сайдерс.
Як повідомлялося, посольство України направило чергову ноту в Міністерство закордонних справ РФ з вимогою забезпечити відвідування омбудсменом Людмилою Денисовою українських політв’язнів в Росії.
За словами Денисової, вимога стосується пенітенціарних установ, де перебувають Олег Сенцов, Станіслав Клых, Олександр Кольченко та Володимир Балух.
Український режисер Олег Сенцов відмовляється припинити голодування у відповідь на пропозицію Європейського суду з прав людини.

Continue reading...