Група Bellingcat показала трофейне відео з участю ПВК "Вагнер" у боях за Дебальцеве

261
0
TEILEN

У мережі оприлюднено нове відео, яке показує, що бойовики ПВК „Вагнер“ дійсно брали участь у боях за Дебальцеве взимку 2014-2015 років. Відео було на…
У мережі оприлюднено нове відео, яке показує, що бойовики ПВК „Вагнер“ дійсно брали участь у боях за Дебальцеве взимку 2014-2015 років. Відео було на флеш-диску, який був знятий українськими військовими з бойовиків у якості трофея, при цьому перший власник флешки невідомий, із посиланням на розслідування DFRLab, пише bellingcat.
Відеозапис демонструє шлях колони ПВК „Вагнер“ від околиць Луганська до району Дебальцева і складається з десяти коротких кліпів, знятих у різний час взимку 2014-2015 рр.
На першому нічному записи по вулиці йде важка техніка, причому найманці „Вагнера“ переконують, що це „наші“. Завдяки порівнянню знаку пішохідного переходу і дерева, ледь видимих на Яндекс. Панорами і на відео з реєстратора, вдалося визначити, що відео, швидше за все, було знято на заході Луганська.
Далі на нічному відео найманці „Вагнера“ проїжджають повз модифікованого бронеавтомобіля „Постріл“ – такі машини використовуються тільки російськими прикордонними військами. Конкретно ця машина має номер 211.

Continue reading...