На міліцейській хвилі: Несподівана версія вбивства Віталія Олешка

310
0
TEILEN

Автор Без Табу аналізує вбивства ветерана АТО та громадського активіста Віталія «Сармата» Олешка та пропонує власну, яка не сподобається панам з МВС. Публикации — Без Табу
Автор Без Табу аналізує вбивства ветерана АТО та громадського активіста Віталія «Сармата» Олешка та пропонує власну, яка не сподобається панам з МВС.
Україна навряд чи скоро наздожене Італію за середнім рівнем життя населення чи вмінням віртуозно готувати «макаронні вироби». Зате кількість резонансних вбивств та замахів зараз доходить до тієї планки, яка неаполітанській каморрі могла наснитися хіба у часи її розквіту. Для цілковитої аналогії лише неповнолітніх на скутерах в якості безпосередніх виконавців замовлення не вистачає. А от безсилля правоохоронних органів там і тут є цілком тотожним, нехай і з різних причин.
У випадку з убивством Віталія Олешка поліцію за бажання можна навіть трішки похвалити. До УМВС в Запорізькій області та конкретно до бердянських копів, схоже, ще не дійшла вказівка з центру – якщо жертвою стає патріот та/або учасник війни на Донбасі, усіх собак необхідно миттєво вішати на Росію. Завдяки цьому і надто повільний хід слідства можна буде виправдати, і неможливість впіймати злочинців в разі їхньої втечі пояснити (навіть якщо підозрювані не дременуть до РФ, а спокійнісінько відсиджуватимуться десь на українській території). Цього ж разу про «руку Кремля» ніхто всерйоз навіть не згадував.
Позитивна конкретика закінчується, починається скепсис. Наскільки високою є ймовірність того, що справу спробують зам’яти за відмашкою з Києва? Якщо замовником є нардеп від «Волі народу» Олександр Пономарьов, то вона наближується до ста відсотків. Утримувача депутатської недоторканості навіть за мотивами махінацій із паливом та мастилом для військової техніки в зоні АТО до стіни не спробували притиснути. А Бердянськ – курортне містечко на Азовському морі – як стара, так і нова політичні еліти просто віддавали йому на відкуп. Покійний «Сармат» був одним з небагатьох, хто намагався протистояти свавіллю проросійського «князька» та засуджував його діяльність.
Проте є й цікавіша версія, до якої депутат Пономарьов стосунку не має жодного. І спершу вона видається не більш ніж банальним проявом параної.

Continue reading...