Клімкін відреагував на зміну Угорщиною назви "уповноваженого по Закарпаттю"

209
0
TEILEN

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що після зміни назви „уповноваженого по Закарпаттю“ Україна і Угорщина зможуть…
КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що після зміни назви „уповноваженого по Закарпаттю“ Україна і Угорщина зможуть „реально співпрацювати“. Про це він написав у своєму Twitter, передає УНН.
„Угорщина змінила назву свого уповноваженого. Тепер, сподіваюся, зможемо реально співпрацювати, і наші уряди разом синхронізовано допомагатимуть та громадам. До речі, Петеру Сійярто сьогодні виповнюється 40. Добре, коли святкові дні приносять приємні новини для всіх“, – написав він.
Як повідомляв УНН, від 30 жовтня Угорщина офіційно змінила назву посади “уповноваженого по Закарпаттю”.
Наразі у назві уповноваженого йдеться про співпрацю двох прикордонних регіонів – Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а не лише про розвиток Закарпаття.
Нагадаємо, у серпні Україна вручила ноту угорському дипломату з вимогою надати офіційні роз’яснення у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

Continue reading...