Кремль досі впевнений, що може утримувати Україну від вступу до НАТО – Волкер

286
0
TEILEN

Москва досі щиро вважає, що має повне право вказувати Україні, Грузії та іншим країнам, які в Кремлі вважають своєю „вотчиною“, що їм не варто вступати…
Москва досі щиро вважає, що має повне право вказувати Україні, Грузії та іншим країнам, які в Кремлі вважають своєю „вотчиною“, що їм не варто вступати до лав НАТО, щоб уникнути неприємних наслідків, заявив спеціальний представник США в питанні переговорів по Україні Курт Волкер під час виступу у четвер в „Атлантичній раді“, повідомляє Укрінформ.
„Росія продовжує зберігати образ мислення, що вона має право вказувати іншим країнам, чи можуть вони приймати рішення (про приєднання до НАТО – ред.)“, – зазначив американський дипломат.
Волкер додав, що країни повинні приймати рішення про вступ до НАТО самостійно – саме так сталося у ситуації України і Грузії.
„Захід повинен мати кардинально іншу думку. Ми вважаємо, що ці країни повинні самостійно приймати рішення, яке вони хочуть“, – підкреслив представник США, назвавши це „фундаментально різними ментальними підходами“.
У той же час, Волкер нагадав, що в НАТО існує чіткий принцип – напад на одного означає напад на всіх, і це об’єднує інтереси безпеки всіх країн Альянсу.

Continue reading...