Екс-президенти України закликали Раду не скасовувати вибори у разі введення воєнного стану

397
0
TEILEN

Екс-президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко опублікували відкритий лист до Верховної Ради з проханням не скасовувати президентські вибори у разі запровадження воєнного стану.
„Сьогодні Україна стоїть перед непростим вибором. Невдовзі Верховній Раді доведеться ухвалити рішення щодо введення воєнного стану, що у будь-якому випадку стане доленосним. Цинічний та неприхований напад Російської Федерації на українські кораблі в Керченській протоці, захоплення суден та полонення військових є відвертим актом збройної агресії держави, яка вже окупувала 13% нашої території „, – йдеться у повідомленні прес-секретарки Кучми Дарки Оліфер у Facebook.
„Але чи стане введення Україною воєнного стану найкращою відповіддю на цей виклик? Чи можливо саме задля запровадження на берегах Дніпра надзвичайного режиму Кремль і влаштовував свою настільки зухвалу та демонстративну провокацію? Воєнний стан – це насамперед радикальне обмеження прав громадян України, включаючи повну заборону страйків, масових зібрань та акцій. Право на заборону діяльності політичних партій та громадських організацій“, – йдеться у відкритому листі.

Continue reading...